Tillsammans kan vi förhindra inbrott

Vi har återigen drabbats av en inbrottsvåg med sjutton konstaterade inbrott. Samtidigt som det är jävligt tråkigt kan vi konstatera att det finns en otrolig styrka när vi alla samarbetar och hjälper varandra.

img_8557Vi har inom styrelsen diskuterat vad vi tillsammans kan göra för att förhindra/försvåra inbrott.

Styrelsen har beslutat att köpa in skyltar för grannsamverkan och larmsamverkan samt direktkoppla några av de befintliga larmen som finns till vår app Trygve för att automatisk kunna sprida larm till alla.

Vi har också kontaktat några larmleverantörer som kan erbjuda olika larmsystem för både 230 och 12 volt. Från en leverantör har vi fått en särskild rabattkod på 20% som gäller fram till i vår. Detaljer kring erbjudandet publicerar vi i vår Trygve-grupp.

Som medlem kan du också bidra till minskad inbrottsrisk:

– Tänk på att vintertömma stugan på värdesaker och dyrbara verktyg. De senaste inbrotten har varit välorganiserade, det handlar inte om desperata ”nödinbrott”, och om bytet alltid är magert framöver kommer det att minska risken för flera inbrott.

– Skaffa appen Trygve och gå med i vår grupp ”Flansbjärs koloniförening” där vi alla kan informera varandra om både bra och tråkiga saker.

Om du inte har en smartphone går det också bra att skapa konto och logga in via en vanlig dator – https://mitt.trygve.se.

– Om du har ström i stugan kan du skaffa ett inbrottslarm. Det finns larmsystem för både 230 och 12 volt och som inte har fasta, dyra abonnemangskostnader. Ju fler som har larm på området ju fortare kan vi sprida info om inbrottsförsök samtidigt som risken för inbrott minskar generellt. Lär mer om larmerbjudandet i Trygve-gruppen eller kontakta undertecknad för mer info.

Alla som har larm eller tänker skaffa sig ett larm ombedes kontakta undertecknad för samordning av larmspridning.

roger at knutas.me

0708-71 65 78

Annons

En kommentar på “Tillsammans kan vi förhindra inbrott

  1. Hej. Surfade runt lite på nätet och hamnade här. Hoppas inbrotten har avtagit för er del. Själv jobbar jag på Larmhem.se och vi erbjuder många koloniföreningar grupprabatt. Det vi främst säljer som stuglarm/kolonilarm är med Gsm och där ni kan styra allt via app. Kamera kan med anslutas ifall ni har internet.

    Hör gärna av er om ni vill boka in en presentation !
    Hälsningar
    Emil P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s