Grannsamverkan genom Trygve

Trygve är en app för grannsamverkan. Nu finns en grupp för Flansbjärs koloniförening i appen och som vi kommer att testa. Trygve är gratis och finns både för iPhone och Android och kan även användas via en webbläsare på en dator.villamapexample_small

Det finns tre huvudfunktioner i appen.

  1. Larm och upplysningar

I appen kan vi t ex larma/informera om stölder och inbrott, lägga in upplysningar om upphittade saker eller informera om vattenläckage.

  1. Chat-funktion

Det finns en chatfunktion som kan användas till allt möjligt. Till exempel kan en lägga ut att en har plantor, frön eller möbler att skänka. Eller berätta att toapappret är slut. Eller en kanske undrar om det finns andra som sover över i området om en känner sig mörkrädd. Eller en kanske bara behöver låna en skiftnyckel.

  1. Trygghetslarm

Funktionen Trygghetslarm har kanske inte så stort användningsområde på kolonin men kan användas i andra sammanhang när en nu har appen installerad. Trygghetslarmet kan ställas in för att larma om en inte kommer fram dit en ska efter viss tid, t ex när en är på väg hem eller på en löprunda. Det kan ställas in för att larma publikt (alla som är i närheten) eller grupper som en är med i (t ex ”Familj ”).

Appen Trygve handlar inte om enkelriktad information från styrelsen utan tvärtom – appen bygger på att alla kan kommunicera med alla (som har appen) inom Flansbjärs koloniförening.

Så här kommer du igång

  1. Gå in på sidan trygve.se och se introduktionsvideon så förstår du hur appen fungerar.
  2. Ladda ner ”Trygve” från appstore för din telefon.
  3. Skapa ett konto (med ett fullständigt namn så vi vet vem du är).
  4. Sök efter gruppen ”Flansbjärs koloniförening” under fliken ”Grupper” och begär att få gå med.
  5. Om du inte är medlem/ägare till stugan men tillhör någon stugas ”nära och kära” – skicka ett sms till 0708-716578 och berätta vem du är och vilken stuga du tillhör så blir du godkänd som medlem i gruppen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s